Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marita samlade givmilda Hoforsbor – har skänkt mest i hela landet till Musikhjälpen

Om ungefär tre veckor drar årets Musikhjälpen igång.
Den grupp som hittills samlat in mest pengar är den digitala sparbössan Med kärlek från Hofors, som startades av Marita Söderström, 35.
– Jag vet sedan tidigare att Hofors är bra på att sluta upp när det gäller, säger Marita.

Annons

LÄS ÄVEN: Marwa Karims julklappshjälp i Gävle ska ge julstämning åt fattiga och nyanlända barn

Varje år direktsänder Sveriges Radio och SVT dygnet runt från ett torg någonstans i Sverige. Syftet är att samla in pengar till ett specifikt ändamål och i år är ledmotivet: "Barn i krig har rätt att gå i skolan".

Privatpersoner, företag eller andra grupper kan skapa så kallade Insamlingsbössor, där de olika grupperingarna även kan tävla mot varandra för att se vilka som är mest generösa.

Det har skapats många hundra insamlingsbössor och mest generösa hittills i år är bössan med namnet Med kärlek från Hofors.

Med kärlek från Hofors har hittills samlat in över 47 000 kronor och bakom insamlingsbössan ligger Marita Söderström.

– Jag har följt Musikhjälpen i många år och tycker att det är ett fantastiskt initiativ. Så jag startade först bössan på deras hemsida och sen skapade jag en facebookgrupp för att göra insamlingen mer levande och för att samla ihop Hofors, säger hon.

LÄS ÄVEN: Petra sparade ut sitt hår i 7 år – sedan skänkte hon det till cancersjuka

I november startades Facebookgruppen och har på mindre än en månad fått över 2 000 medlemmar.

– Det känns helt sjukt. Jag springer omkring och dansar på jobbet, säger Marita och skrattar.

Vad säger detta om Hoforsborna?

– Att Hoforsborna är extremt engagerade och en vilja att göra någonting bättre för världen. De bryr sig verkligen om de här barnen som insamlingen gäller.

Att årets insamling går till att ge barn i krig rätt att gå i skolan är också ett ämne som engagerar Marita extra mycket.

– Jag jobbar på en skola så det är klart att jag brinner extra. Men samtidigt är alla teman som Musikhjälpen har väldigt bra och viktiga.

Årets Musikhjälpen inleds den 12 december och leds av Kodjo Akolor, Howlin' Pelle Almqvist och Josefine "Little Jinder" Jinder och programmet sänds från Örebro.

LÄS ÄVEN: Ungdomsgården Zenit i Sandviken samlar in pengar till Musikhjälpen

Få koll på din närhet med Arbetarbladets app:

Ladda ner den här till Iphone

Ladda ner den här till Android