Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marknaden motverkar högre kvinnolöner

Annons

För ett tag sedan bjöd socialdemokratiska kvinnor i Gävle in till en diskussion om kvinnors löner. Utgångspunkten är att lönerna är fortfarande betydligt lägre för kvinnor än för män. Medellönen för kvinnor är 84 procent av medellönen för män. Problemet är att arbetsgivarna saknar vilja samtidigt som regeringens politik lägger grunden för en allt större låglönebransch dit framför allt kvinnor hänvisas.
Arbetsgivarna och regeringen vill ge marknadskrafterna större spelrum. På så sätt motverkas goda fackliga ambitioner att minska löneskillnaderna. Visst är det så att en mer individuellt präglad lönesättning kan vara en framgångsfaktor i vissa fall. Tyvärr fungerar det bara på kort sikt och i branscher som har goda tider.
Traditionellt har LO och LOs förbund prövat att höja de lägsta lönerna för att på så sätt också höja kvinnors löner. Erfarenheten visar att det behöva andra grepp för att verkligen få resultat.
Redan i avtalsrörelsen 2007 gjorde LO ett försök att höja kvinnors löner. I 2010 års avtalsrörelse enades LOs förbund om att branscher som tjänade under 21 300 kronor per månad fick tillgodsräkna sig en extra pott – en jämställdhetspott. Poängen med att sätta gränsen vid just 21 300 var att ge extra utdelning till de stora kvinnodominerade branscherna.
Den avtalsrörelse som vi snart är helt klara med skedde i en pågående ekonomisk lågkonjunktur. Därför kommer jämställdhetspotten inte att ha samma genomslag som den satsning som skedde 2007. Gapet mellan kvinnor och mäns löner har inte ökat men antagligen heller inte minskat.
Både när det handlar om att höja de lägsta lönerna eller att satsa på jämställdhetspotter haglar anklagelserna från såväl regeringen som låglönebranschens företrädare. Facket anklagas för att snedvrida konkurrensen, tvinga företag i konkurs och öka arbetslösheten.
Vi envisas ändå med att den svenska arbetsmarknaden ska vara sådan att kvinnors löner sätts utifrån samma principer som mäns. En hundralapp här och en hundralapp där är det enda strukturella förändringen som ger resultat på sikt.
Per Bardh
LOs avtalssekreterare
Anea Elfving
Ordförande S-Kvinnor i Gävle

Mer läsning

Annons