Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Markoolio joker i Melodifestivalen

Förra året drev han med "värsta schlagern" - men nu ska Markoolio själv delta i Melodifestivalen. Den folkkäre artisten blir den första jokern i tävlingen.

– Den här låten jag ska framföra är perfekt för Melodifestivalen. Den är lite annorlunda än det jag har gjort tidigare. Det är en ballad, avslöjade Marko "Markoolio" Lehtosalo i SVT:s "Gomorron Sverige" på onsdagen.

Tioårsjubilerande Markoolio har på sätt och vis redan värmt upp inför sitt deltagande i tävlingen. Han var en av programledarna för programmet 2005 och har, som sagt var, häcklat schlagerhysterin tillsammans med Linda Bengtzing i låten "Värsta schlagern". I Melodifestivalen 2009 tävlar han med låten "Kärlekssång från mig" som beskrivs som "en ballad med twist".

I vanliga fall brukar SVT avslöja tävlingens alla fyra jokrar i januari, men i år har man valt att portionera ut namnen efter hand. Sedan tidigare är det klart att Jennifer Brown, Alcazar, Emilia, Lasse Lindh, Caroline af Ugglas, BWO, Måns Zelmerlöw och Sarah Dawn Finer deltar i tävlingen. (TT Spektra)