Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Markström provtränar med Hammarby

Förre SIF-målvakten Tim Markström har redan fått ett kontraktsförslag från ett nordiskt högstaligalag.

Nu jagas han även av Hammarby – och provtränar just nu med klubben.

Markström lämnade Sandvikens IF mitt under pågående säsong när han fick kontrakt med Fredericia i danska andraligan.

Nu är han kontraktslös och tillbaka i Gävle – och är högvilt bland klubbarna ute i landet och i Norden.

Redan har han erbjudits ett kontrakt med ett nordiskt högstaligalag, nyligen var han och provtränade med Sogndal i den norska högstaligan.

– Det handlar inte om dom, så mycket kan jag säga. Men det är ett intressant förslag som jag just nu överväger, berättar Markström hemlighetsfullt.

Men innan han tar beslutet inväntar förre SIF-målvakten en annan klubb. Just nu befinner han sig nämligen i Stockholm för en veckas provträning med Hammarby. Samma klubb han tidigare provtränat för och hoppas den här gången få ett kontraktsförslag.

– Jag gjorde första träningen i dag och det kändes bra. Förra gången jag var här kom jag med division 2-tempo i kroppen. Nu har jag samma tempo som de andra eftersom jag är van vid spel i danska andraligan, säger Markström.

– Jag har pratat med Hammarbys tränare för första gången nu också och det låter lovande. Men vi har inte pratat om kontrakt ännu.

Hammarby, hemmahörandes i superettan, har en plats öppen på målvaktssidan sedan de nyligen tappat George Moussan och har bara förstamålvakten Johannes Hopf under kontrakt till nästa säsong.

– Det är förhoppningsvis en plats som är vikt åt mig, säger Markström.