Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Markström tar plats i drömlag

I går kom beskedet som Jacob Markström drömt om.

Han tar en plats i Florida Panthers NHL-lag.

– Det var en bra kamp om platsen, men till slut var det ett prestationsbaserat beslut, säger Floridas nye coach Kevin Dineens till sun-sentinel.com.

Floridas ena målvakt Scott Clemmensen är knäskadad och kampen om vem som ska vara back up bakom José Theodore har stått mellan Jacob Markström och Tyler Plante.

I en träningsmatch mot Dallas häromdagen fick de två stå halva matchen var. ”Markan” höll nollan, medan Plante släppte in fyra puckar när Florida föll med 4–3.

Enligt tidningen Sun-Sentinel ska den insatsen ligga till grund för Kevin Dineens beslut att behålla Jacob Markström i truppen och samtidigt skicka Plante till farmarlaget San Antonio.

– Det handlar inte om potential, för vi är inte här för att sälja framtiden. Killarna som presterar på isen kommer att hamna på isen och det var så den här situationen löste sig, säger Dineen till Sun-Sentinel.com.

Florida inleder NHL-säsongen med bortamatch mot NY Islanders 8 oktober.

Jacob Markströms barndomsvän Anders Lindbäck har också, som väntat, säkrat en plats i Nashville bakom Pekka Rinne sedan klubben skickat iväg Jeremy Smith till farmarklubben Milwaukee.