Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Måste just nationaldagen vara mångkultutrell i Sandviken?

Annons

Ett år har gått sedan det förra gången började närma sig nationaldags- firande. Ett år är en ganska lång tid för oss som befinner sig ute i verkligheten. I Odd Westbys lekstuga tycks dock tiden ha stått stilla.

Det verkar vara en underbar plats den där lekstugan. Där kan man sitta och göra lite som man vill utan att ta minsta notis om hur andra vill ha det.

Man kan köra sitt eget race och gissningsvis skratta sig fördärvad åt att man än en gång har lyckats köra över sina kommuninvånare fullständigt. Jag vet inte i vilken mån lekstugeinnehavaren själv har reflekterat över att det just är det han gör.

När programmet för nationaldagsfirandet i år skulle släppas gick Westby ut i tidningen och sa bland annat att det fanns en bred okunskap bland Sandvikenborna angående nationaldagsfirandet.

Vad som anses vara svensk kultur var ju också något som ifrågasattes från kommunsidan mellan rasistanklagelserna mot oss förra året.

Nåt vi anser att de flesta borde kunna enas om är att visor på finska och afrikanska som finns med på årets program knappast kan höra dit.

Vi anser också att det förslag vi lade fram förra året om att anordna en sorts mångkulturell dag där alla människor som lever och verkar i Sandviken oavsett härkomst kan få visa upp saker som har med just deras kultur att göra är en mycket bättre idé än att det ska göras på Sveriges nationaldag!

Slutligen anser vi att det vore klädsamt om Odd Westby klev av sina höga hästar, masade sig ut ur sin lekstuga och började lyssna på de människor som är anledningen till att han har ett jobb, nämligen invånarna i Sandvikens kommun!

Facebookgruppen: ”För ett helsvenskt nationaldags- firande 2011”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare