Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En försmak av ett gott nytt år

/
  • FÖRTIDA NYÅRSSUPÉ: Wanja Pettersson, Gunnar Röhstö, Barbro Carlsson, Chanpeng S Ericsson, Nils-Erik Pettersson, Anne-Marie Röhstö och Mats Carlsson har firat nyår kring varandras matbord i tio år och firar g-o-t-t nytt år två gånger i år.
  • Krämig skaldjurssoppa med halstrade pilgrimsmusslor och marinerad rotselleri.
  • GYLLENE. Om ett par minuter är potatistornen lika gyllene som gösen.
  • LUTANDE TORN. Potatistorn på potatismos, bacon och gräslök gyllensteks.

Fast det bara är tisdag och början av december är det nyårsafton på Gärdselvägen i Höjersdal. Därtill sista kockbesöket i samarbetet mellan Arbetarbladets Tethas mat och matkonsulten och sommelieren Chanpeng S Ericsson.

Annons

I största hemlighet anmälde i höstas Nils-Erik Pettersson i Gävle sig själv och sina matlagningskompisar Gunnar Röhstö och Mats Carlsson till Arbetarbladets fjärde kockutlottning - och höll tummarna.

- Till och med jag själv blev överraskad när du ringde och sa vi hade vunnit, berättar Nils-Erik. Tillsammans med Mats och Gunnar är han nu är i full färd med att under Chanpengs ledning tillaga läsarnas nyårsmiddag med för-, huvud- och efterrätt - för sina fruar.

Chanpengs smakpalett innehåller både harmonier och eleganta "disharmonier". Rätternas uppläggning är konstverk för ögonen.

Desserten är därtill en upplevelse som inte enbart neutraliserar munnen inför 00.00-slaget, utan "riskerar" att med all sina smaksensationer bli en ny nyårstradition där hemma.

Eller en extra midsommardessert före jordgubbarna!

Gott nytt år!

Tetha Åhs

Annons