Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enklare än så kan det inte bli

/
  • Släng i allt i en kastrull och du får en matig och mustig torskgryta som är en hel middag i sig.

Alltid rätt. Alltid lätt. Laga allt-i-ett.

I dag bjussar vi på enkla rätter där man slipper tänka på tillbehör.

Allt lagas tillsammans. Så mycket enklare!

Annons
Ska jag sätta på potatisen innan köttet åker in i ugnen? När ska grönsakerna kokas? Och kan riset stå och vänta medan jag gör resten?
Kökets logistik är ett evigt gissel. Man måste vara en multitalang på att multitaska för att få middagsoperationen att flyta friktionsfritt. Det är en färdighet rätt få förunnad, faktiskt.
Oftast blir det ena kallt innan det andra är färdigt. Eller också fastnar man halvvägs in i tillbehören och bränner vid huvudrätten. Det är mycket som kan gå fel i ett kök. Tro mig, I've been there. Både en och trehundratolv gånger.
Lekande lätt
Ett himla fiffigt sätt att med enkla medel lösa multipla bekymmer är att ägna sig åt den kulinariska konstart som kallas "allt-i-ett". Det är exakt lika simpelt som det låter.
Man tager vad plånbok, årstid och kylskåp haver och häver ner i lämpliga proportioner i ändamålsenligt kokkärl, förslagsvis en långpanna, lergryta eller bastant kastrull. Måhända ägnar man en stunds hjärnverksamhet åt att fundera på respektive ingrediensers ungefärliga tillagningstid och rättar sig hyfsat väl därefter.
Tuffande motorbåt
Sedan vrider man på plattan, löser ett korsord, manglar några lakan eller lägger sig raklång och funderar på livets mening - alltmedan middagen puttrar på i sin egen lilla takt likt en tuffande motorbåt lastad med kvällens meny.
Och innan man vet ordet av är hela härligheten klar. Minimala bekymmer, minimal arbetsinsats och minimalt med disk.
Svårare än så behöver det inte vara att laga mat.


Mia Gahne/TT Spektra
mia.gahne@ttspektra.se

Mer läsning

Annons