Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

God kväll i tv-soffan

/
  • Inled med en bruschetta med parmaskinka, aromatisk svartpepparolja och pigga granatäpplekärnor.
  • Som små mackvarianter av hamburgare är dessa miniburgare med rökig chipotlemajonnäs. Så goda att du lätt klämmer ett par stycken.
  • Rostade vanliga vetebullar blir suveränt goda med mascarpone och jordgubbar.

Tv-säsongen är i full gång. Unna dig en kväll i soffan med något skojigare än hämtpizza.

Annons

Det är något visst med att äta framför tv:n. Att ge sig själv tillåtelse att falla för frestelsen, lättjan och det mest förbjudna. Mumsa som i trans, hypnotiserad av mer eller mindre god underhållning.
Varför inte göra det med stil?

Smaken avgör
Skippa den frysta färdigmaten, hämtkäket eller chipspåsarna. Laga fingervänlig mat som smakar lite extra gott i stället. Gör tv-middagen till en högtidsstund för alla.
Jag har komponerat en meny som gjord för en melodifestivalkväll med extra allt. Men självfallet funkar den framför vilka tv-program eller hyrfilmer som helst. Smaken är ju olika även i det avseendet!

Inget kladd
Men själva tanken är att det ska vara lättlagad mysmat, som dessutom är lätt att äta i soffan eller fåtöljen. Inget onödigt spill, dippande eller kladdande. Man skulle rent av kunna kalla det en tv-vänlig mackmeny, gjord för att ätas med fingrarna. Vem som helst kan svänga ihop de här godsakerna och kamma hem kvällens största applåd.
Som belöning kräver du självklart att få sköta fjärrkontrollen. Mat är makt.

Mia Gahne/TT Spektra
mia.gahne@ttspektra.se

Mer läsning

Annons