Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt grillen sköta desserten

/

När kolen ändå glöder kan man lika gärna slänga på efterrätten. Sommarens frukter passar utmärkt att grilla.

Annons

Vi är ett grillande släkte. Så är det bara. Förmodligen hänger det samman med att vi är så frusna av oss. Våra dystra Bergmanska gener söker glöd och värme. Eller nåt.

Och om man nu ändå gör sig omaket att få fyr på grillen kan man ju lika gärna utnyttja den till sista lilla glödgnista.

Med bara en ynka dos planering och fantasi kan du trolla fram magiska desserter på eftervärmen. Frukt gör sig fantastiskt väl på grillen.

Sötman framhävs och värmen frigör smakerna på ett smått förtjusande vis.

Antingen lägger du frukterna direkt på grillen eller också sveper du in dem i ett foliepaket och tillsätter diverse godsaker.

En sak bör man dock tänka på innan man tar på sig rollen som paketkonstruktör.

Det gäller att inte snåla med foliet. Använd helst dubbla lager och vik kanterna flera gånger om.

Frukt och bär har en förmåga att vätska sig vid upphettning och viker man kanterna tillräckligt omsorgsfullt kan man med fördel smaksätta med flytande ingredienser såsom vin, sprit och smör. 

Mer läsning

Annons