Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lottas festkväll i rosa skimmer

/

Vinnaren av Arbetarbladets tredje kockutlottning blev – inspirerad av Rosa Bandet och internationella bröstcancermånaden oktober – sjuksköterskan Lotta Stenborg i Bomhus. Hon ville ge sina tjejkompisar och deras gemensamma rosa insamlingslänk, Matlaget, en rosa middag.

Annons

Middagens tre rätter än skimrar, än lyser rosa. Liksom välkomstbubblet och dukningen. Förrättens rosa majonnäs, polkagrisrandiga betor och havskräftstjärtarna i skal smakade solnedgång, hav och klippor. Varmrätten, solvarm rosa jord i norra Thailand. Desserten, italiensk rosakantad natt med små citroner gula.
Men det var ändå inte Chanpeng som toppade kvällen – utan glädjen över den nätinsamling som Lotta och hennes kompisar i Falun startat till förmån för Rosa Bandet-insamlingen.
Så vik tisdagskvällen för Cancerfondens Rosa Bandet-gala – den direktsänds i TV 3 – laga Chanpengs och Lottas rosa middag och stöd cancerforskningen med ett rosa bidrag!

Lotta Stenborgs gäster kommer från både Falun och Stockholm och tillhör egentligen två kompisgäng.
Delar av gänget – som kallas Matlaget och som startat nätinsamlingen med samma namn träffas en gång i månaden – kan dock inte komma. I stället bjöds några väninnor in från Stockholm.
Medan väninnorna färdas från Falun och Stockholm jobbar Lotta och Chanpeng – för dagen klädd i rosa – för fullt med att färga, vispa, rensa, steka, tärna, röra, koka, vispa och provsmaka.
Och precis som gästerna anländer – med rosa kaninöron, rosa kläder, rosa presenter och rosa blommor – kommer Lotta ner från övervåningen i en chockrosa fodral och festen kan börja.
Rosa bubbel i välkomstglasen inleder kvällen, som senare övergår i morgon i nattklubben Goyas Rosa rummet.

I november meddelar Tethas mat vem som vunnit årets fjärde, sista och rekordartade kockutlottning!

Mer läsning

Annons