Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyxinslagen ”tid” till salu

Anders och Jonas cateringföretag är knappt fem år, gick att leva på från starten och står nu inför nästa nivåskifte. Att saluföra den moderna människans stora bristvara, tid.

Annons


Vi pratar en stund om närproducerat, Krav-, rättvise- och ekologiskt odlat. Hotade fiskarter. Konsumentens ökade medvetenhet om slakt- och fiskemetoder, produktion och miljö, och jag frågar om nästa när-trend blir spisen. Att vi kommer att toppa våra krav på vårt dagliga bröd med att själva laga vår mat, av egenhändigt utvalda råvaror.

Men, nej, Anders och Jonas tror inte att vi i framtiden kommer att stå-vid-spisen i nån högre grad än nu. Inte så länge stress och tidspress tillåts styra vår tillvaro i alla fall.
Så säger Jonas – lite i förbifarten så där – att han och Anders i ett par år lekt med en idé som kan förena 2000-talets tidsbrist med dagens önskan om att äta bättre hemma.
Mer än så säger inte kompanjonerna, för än fattas nödvändiga underskrifter.

Dock drar jag själv slutsatsen att Gefle Gourmetservice lokaler på Brynäs inte räcker till för ett nivåskifte, då kompanjonerna redan idag är trångbodda.
Jag drar också slutsatsen att idén är en förädling av företagets signum Service, och att de inte kommer att överge det som gett dem tillit nog att skissa på ett nästa steg.
Så håll utkik, rätt vad det är kommer Gefle Gourmetservice att finnas i ett kvarter nära dig!

Mer läsning

Annons