Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blir det andra bullar

/
  • Choklad och apelsin är en kalasgod kombo - som dessutom gör sig alldeles ypperligt i kanelbullar.

Hösten är kanelbullens tid. Det är nu vi hyllar vårt ursvenska mest älskade bakverk. En kär vinnare - som tål att varieras.

I dag får ni se på andra bullar.

Annons

För elfte året i rad firas Kanelbullens dag den 4 oktober. Den instiftades av Hembakningsrådet 1999 för att lyfta fram ett av våra mest traditionella bakverk. Men kanelbullen tål minsann att firas året om. Särskilt på hösten.

Höstmys är lika med bullmys. Det kan tyckas omständligt att baka sina egna bullar, men det är sååå värt det. Barnen blir glada, köket doftar himmelskt och man blir så nöjd så nöjd av att få känna sig som en tvättäkta bullmamma/pappa. För en gångs skull.

Visst kan man handla hem kanelbullar från vartenda kondis i trakten, men det är ändå något alldeles särskilt med hembakade bullar. Känslan kan helt enkelt inte köpas för kronor och ören.

Fantasin styr
Men bara för att kanelbullens traditioner sitter djupt rotade i vår folkhemssjäl innebär det inte att de inte tål att uppdateras en smula. Lite kul är det att variera fyllningen och skapa en alldeles egen familjebulle. Känn efter själv vad du tror skulle vara gott. Eller har du trädgården full med fallfrukt? Koka mos och lägg det i bullarna.

Kanelen tycker jag dock måste ingå i själva konceptet kanelbulle. Annars är resten upp till hemmabagarens fantasi.


Mia Gahne/TT Spektra
mia.gahne@ttspektra.se

Mer läsning

Annons