Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Piffa upp favoritdesserten

/

Vem gillar inte en klassisk dessert? Men även en klassiker kan tåla variation.
Vi har piffat till några av våra mest älskade efterrätter på temat ”Gammal goding blir som ny”.

Annons

Ni vet hur det är. Mycket vill ha mer. Efter en riktigt god måltid kommer sötsuget som en räkning med posten. En dessert skulle inte sitta dumt.

Och emellanåt måste man väl ändå få unna sig en smula synd. Kanske inte varje dag, men åtminstone då och då.

I sådana lägen kommer klassikerna väl till pass. Vi har många svenska trotjänare på efterrättssidan som vi lärt oss att älska ända sedan barnsben. Men även det perfekta kan tåla viss variation.

Jag har satt lite sprutt på några av våra käraste klassiska desserter. Det behövs inga jätteinsatser för att få till en kul kick som skapar sötsaker med edge.

Polkasvissen är ett lysande exempel. När några kraschade polkagrisar får blanda sig i leken får den gamla vanliga marängsvissen en helt ny pigghet – både när det gäller konsistens och smak.

Se de här recepten mer som inspiration än exakt vägledning. Kanske har du en favoritdessert som du bjuder på i tid och otid.

Går den att variera på något vis? Kan kladdkakan få extra stuns med någon älsklingskrydda eller måhända en slatt av favoritlikören? En näve krossade karameller i glassen? Torkad frukt i tårtbotten? Det finns inga gränser när man väl satt igång.

Skruva på den kreativa kranen och synda med stil. Bästa ingrediensen är trots allt ett par deciliter frimodig fantasi som får gammal goding att bli som ny.

 

Mer läsning

Annons