Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varm choklad för lyxiga stunder

/

Frosta av själen med en kopp varm choklad.
Lyxmys för kalla vinterdagar och magisk medicin mot stress och tårar.
Varm choklad hjälper mot det mesta.

Annons

Ibland måste man faktiskt få ägna sig åt avancerad, helhjärtad och fullkomlig egoism. Putsa, bädda in och stoppa om sitt sargade ego med en bomullskokong av fluffig omsorg och egenkärlek.
Då är det läge att ta till choklad. Gärna i flytande form.
En kopp varm choklad plåstrar om och lindrar, tinar upp och frostar av, skänker trygghet, lugn och mys i magen.
Alla borde bjuda sig själva på varm choklad då och då. För att raffinera det hela ytterligare kan man blanda till riktiga lyxversioner för en stund med guldkant. Ta gärna till favoritkryddorna för en kakaodoftande dejt med favoritfåtöljen.


Det finns olika knep och tekniker att ta till, men en bra regel är att om du gillar chokladen i fast form lär du gilla den ännu bättre i kopp. Tänk bara på att choklad ska smälta väldigt sakta. Enligt konstens alla regler ska det hela ske i vattenbad eller mikro, men tar man det varsamt går det bra på andra sätt.
Kakao är naturligtvis en enklare variant. Vill man unna sig lite extra finess köper man snofsiga märkessorter med extra mycket smak, men annars funkar vanlig så länge man håller igen på sockret. En kopp choklad ska smaka choklad och inte O'boy.
Standardmjölk och en skvätt grädde är absolut att rekommendera. Man har trots allt inte chokladkalas varje dag precis.


När man ändå är igång med osundheterna kan man gott spetsa härligheten med några droppar rom eller konjak. Det är förstås frivilligt förfall, men kan ge en riktig skjuts på chokladsmaken. Några större mängder behövs faktiskt inte.
Det är med flit som jag angivit recepten härintill för en eller två personer. Fler än så bör man inte vara när man ska jaga vargen ur vintern med hjälp av värmande chokladmys. Det blir bäst så.

Mer läsning

Annons