Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matchning och matchning

Arbetsförmedlingen behöver rekrytera personal. Givet att det handlar om en myndighet vars uppdrag är att matcha arbetssökande med arbetsgivare och hjälper människor att skriva CV skulle man lätt kunna förledas att tro att Arbetsförmedlingen besitter kompetens för att rekrytera sin egen personal. 

Så tycks dock inte vara fallet. 

Istället för att själv sköta rekryteringsprocessen tar Arbetsförmedlingen hjälp av Proffice. Vilket faktiskt inte är något annat än absurt. 

Till DN säger Stefan Berglund, försäljningsdirektör på Proffice så här om uppdraget:

– Det är ju naturligtvis extra kul att hjälpa Arbetsförmedlingen. Det är hedersamt - det ska bli jätterolig. Vi är specialister på det vi gör. 

Prooffice har onekligen skäl att vara glada över sitt uppdrag. Det genererar trots allt substantiella intäkter till verksamheten. Pengar som kommer från din och min plånbok, för att göra ett arbete som Arbetsförmedlingen rimligen borde kunna förväntas sköta helt på egen hand. 

Att Arbetsförmedlingen anlitar Proffice vid rekrytering av personal är dock främst problematiskt på grund av att det riskerar sänka allmänhetens förtroende för organisationen ytterligare.  

För varför skall landets arbetssökande ha förtroende för Arbetsförmedlingens förmåga att matcha arbetssökande med arbetsgivare, när myndigheten uppenbarligen inte själv har det?