Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maud gjorde Gävle

/
  • billigare att anställa. Sofie Lind är en av de unga som det blivit billigare för Max att anställa. Centerledaren Maud Olofsson pratade med henne medan restaurangchefen Håkan Engström lyssnade.

De sänkta arbetsgivaravgifterna för unga och halverad restaurangmoms var huvudnumren när Centerledaren Maud Olofssons valturné nådde Gävle.

– Det skapar många jobb och vägar in på arbetsmarknaden för unga, sa Maud Olofsson när hon besökte hamburgerrestaurangen Max i Hemsta i Gävle.

Annons

Senare, när det började skymma, fortsatte turnén till Rådhustorget där Centerledaren sjöng allsång tillsammans med schlagerstjärnan Linda Bengtzing.

Maud Olofsson kunde inte säga hur många jobb som de sänkta arbetsgivaravgifterna har skapat.

Restaurangchefen Håkan Engström hävdade att det kunde röra sig om fyra-fem jobb på restaurangen som har 40–50 anställda, varav de allra flesta jobbar deltid.

Har kunnat expandera

– Vi har kunnat fortsätta expandera i stället för att bromsa, sa han samtidigt som han förnekade att ungdomar går före bara för att de är billigare att anställa.

Maud Olofsson medgav att ungdomsarbetslösheten inte har sjunkit sedan valet 2006.

– Nej, men vi har ju haft en finanskris. Det är över 100 000 fler som är sysselsatta i dag trots finanskrisen. Men vi är inte färdiga och jag tycker fortfarande att ungdomsarbetslösheten är för hög.

Dyrare att anställa

Vad skulle effekten bli om sänkningen av arbetsgivaravgiften tas bort?

– Det skulle bli 35 000 dyrare att anställa en ung person. Det är klart som korvspad att ökade kostnader ger färre jobb.

– Vi skulle snarare behöva göra ännu mer för att göra ungdomarna attraktivare på arbetsmarknaden, sa Maud Olofsson och lyfte fram bland annat lärlingsanställningarna som ingår i Alliansens valmanifest.

Centerpartiet vill att företag under tio anställda slipper turordningsreglerna.

Ökad rörlighet

– Man får en ökad rörlighet på arbetsmarknaden. Många blir kvar på sina arbetsplatser trots att man inte trivs, sa Maud Olofsson.

Vad händer då med den som blir ovän med chefen?

– Du får inte säga upp på osakliga grunder.

Men det är väl arbetsgivaren som väljer?

– Du måste ha kvar nyckelkompetens. Man borde jobba också med kompetensutveckling. Om man förlorar ett jobb blir man återanställningsbar till något nytt. Så skapar man trygghet. Att bara hänvisa till turordningsreglerna är falsk trygghet, sa Maud Olofsson.

Mer läsning

Annons