Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Max i Hemlingby öppnar tidigast till hösten

Hamburgerkedjan Max behövde söka ett nytt bygglov för sin nya restaurang i Hemlingby. Därför öppnar den tidigast till hösten.

Maxrestaurangen i Hemlingby har blivit en långdragen historia. Redan 2012 beviljade Gävle kommun bygglov, men sen dröjde bygget på grund av att Max ville utforma restaurangen enligt ett nytt koncept som de har tagit fram tillsammans med kändisarkitekten Gert Wingårdh.

LÄS OCKSÅ: Max öppnar lyxrestaurang i Gävle

LÄS OCKSÅ: Tomma lokaler i Hemlingby

Det gjorde att bygglovet förföll, och Max har därför behövt söka ett nytt bygglov. Det beviljade Samhällsbyggnadsnämnden på onsdagen, men restaurangen kommer inte att öppna till sommaren som det tidigare var tänkt.

– Vi hinner inte bygga så att vi kan öppna till sommaren. Förhoppningsvis hinner vi börja byggnationen under våren och så kan vi öppna någon gång höst eller senhöst, säger Niklas Ahlstedt på Max hamburgerrestauranger.

För lokala nyheter och pushnotiser om viktiga händelser från just ditt närområde, ladda ner vår app till din Iphone eller Android!

För Iphone: Hämta här

För Android: Hämta här