Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Max öppnar lyxrestaurang i Gävle

Nästa sommar slår hamburgerkedjan Max upp sin tredje restaurang i Gävle, i Hemlingby köpcentrum.
Den nya restaurangen ska få en lite lyxigare känsla.

Gävleborna verkar omättliga när det gäller hamburgare. Nu är det klart att Max, som i flera år varit på gång till Hemlingby köpcentrum, gör slag i saken i vår och börjar bygga sin nya restaurang vid södra E4-infarten.

Planen är att kunna öppna till sommaren.

Det blir 130 platser i restaurangen.

– Vi räknar med att behöva anställa ungefär 50 personer, säger Håkan Engström, som tillsammans med hustrun Kerstin Engström , driver Max i Gävle.

Max i Hemlingby kommer att skilja sig från Max på Norr och Max på Söder.

Restaurangen ska byggas enligt det nya koncept som Max tagit fram tillsammans med den kända arkitekten Gert Wingårdh.

Känslan i restaurangerna ska vara lite lyxigare, mer ombonad, med trä och läder i inredningen. Det kommer att bli färre kassor men större fokus på tekniska hjälpmedel.

Maten ska hämtas på en gemensam punkt för att väntetiderna ska bli så korta som möjligt.

Den första restaurangen i den nya stilen kommer att byggas i Umeå och stå klar i februari. I Gävle dröjer det alltså ytterligare några månader.

Max beviljades bygglov för restaurangen i Hemlingby redan 2012. En anledning till att det dröjt är just att man velat invänta det nya konceptet, berättar Håkan Engström.

Han tror mycket på platsen vid södra E4-infarten till Gävle.

– I dag finns en Max i Uppsala och en i Hudiksvall. Det är många mil emellan och nu fyller vi igen glappet på sträckan.

Dessutom kommer området kring Hemlingby köpcentrum att växa framöver. I södra Hemlingby planeras 500 nya bostäder och flera företag ska vara på väg till Ersbo på andra sidan E4.

– Både handel, industri och bostäder kommer att växa. Det är ett väldigt bra läge, säger Håkan Engström.

Han är inte rädd att hamburgermarknaden i Gävle redan är mättad.

– Vi tror att det finns utrymme för den här restaurangen också.