Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maya Olsson klar med sitt uppdrag om bandyarenor

Maya Olsson presenterade i går den rapport om de svenska bandyarenorna som hon jobbat med sedan hon sparkades som vd i november.

– En mycket bra rapport som vi får stor glädje av, säger kommundirektören Ann-Katrin Sundelius.

När efterarbetet är gjort avbryts anställningen. Arenabolaget har då betalat nästan 2 miljoner i lön och avgångsvederlag efter uppsägningen.

Det blev dyrt för Göransson Arena AB att byta vd. Maya Olsson med en lön på 56 000 kronor hade tolv månaders uppsägningstid med arbetsplikt. En uppsägningstid som parterna nu kommit överens om avbryta i förtid.

Slutar 31 augusti

När Maya Olsson gjort färdigt efterarbetet tar hon ut innestående arbetstid och semester för att sedan sluta 31 augusti. I samband med det får hon ut ett avgångsvederlag motsvarande tolv månadslöner.

För arenabolaget blir det inklusive sociala kostnader en extra utgift på nästan 2 miljoner kronor.

– Vi har bara följt det standardavtal som gäller för kommunala bolag. Debatten i pressen har förts på felaktiga grunder, menar C-G Sjölander, styrelsens ordförande.

Sedan Maya Olsson tvingades sluta i november förra året har hon med Ann-Katrin Sundelius, vd för kommunkoncernens moderbolag SSAB, som arbetsledare tagit fram jämförande uppgifter om de svenska bandyarenorna.

Rapporten offentliggjordes på tisdagen sedan den först presenterats för styrelsen.

På frågan om det inte blev en väldigt dyr bandyrapport svarar Ann-Katrin Sundelius att det är ett fel att uttrycka det så.

– Bolaget var skyldigt att betala Maya Olsson lön under uppsägningen och för de pengarna fick vi väldigt mycket. Maya har trots omständigheterna gjort ett jättebra jobb och ska ha en stor eloge för det.

Faktauppgifter

Arenarapporten innehåller bland annat faktauppgifter om kostnader, ägarstrukturer samt drift- och investeringsformer för det snabbt växande antalet svenska bandyarenor.

– Ett mycket intressant material som vi och andra får stor nytta av framöver, säger C-G Sjölander.

Han menar att rapporten bekräftar att det inte går att driva arenor där det spelas bandy utan driftstöd.

– Det är en utopi. Det här materialet visar att även små arenor som exempelvis Edbyns och Ale-Surtes får stöd. Om inte direkt så i alla fall indirekt.