Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mc-knutten kallar till gudstjänst

Glänsande krom, hårpiskor och svarta skinnvästar som täcks av vita kors. Något skiljer mc-träffen i Tierp på söndag från andra.

Satanister? Nej, knuttar som firar gudstjänst för Jesus.

Annons

”Jesus is lord”, ”Born again” och ”Jesus disciple” står det på skinnvästarna.

Det är mc-gäng med kärlek för Jesus som på söndag klockan elva intar Nathanaelskyrkan i Tierp. Mc-gudstjänsten hålls av prästen – och mc-knutten – Mikael Bedrup, 54.

– Det kommer kristna bikers från hela Sverige och Finland, och från andra mc-gäng också för att umgås. Även de som inte har hoj kan komma. Det blir en utomhusgudstjänst med rock ’n’ roll. Det här är kyrkan i tiden, säger han. 

Till sin hjälp har han ”Bikerbibeln”, som innehåller Nya testamentet plus personliga vittnesbörd från mc-killar, som tryckts i över 500 000 exemplar.

– Hade jag själv inte tagit emot den på en mc-mässa för 13 år sedan, hade jag varit död i dag, säger han.

Då kämpade Mikael Bedrup med ett alkoholmissbruk. För att komma bort från alkoholen sökte han sig till kristna mc-killar. 

– Jag var framgångsrik, hade massa pengar men var helt tom på insidan. De var så oförskämt glada och jag tänkte: ”Vad har de som inte jag har?” Så jag började smygläsa den där Bikerbibeln på muggen och berördes. Jag insåg att Jesus alltid hade gått bredvid mig men att jag aldrig släppt in honom.

Mikaels liv förvandlades, han blev präst. Nu har han förvandlat hojen till en predikstol – med Bibeln som karta. 

– Jag åker alltid hoj med prästkragen och möts alltid med respekt. 

Men många människor blir rädda när de träffar på mc-gäng samtidigt som de väcker stor nyfikenhet.

– Jag känner många i olika mc-gäng. Vissa har haft det tufft, drogat och använt alkohol men jag dömer ingen. Vi i kyrkan är ju till för dem. De behöver höra att de är älskade, att de inte behöver känna tomhet, men att de behöver vända om för att bli fria. Alla som tar emot Jesus kan få ett nytt liv.