Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mc-kriminell får åtta månaders fängelse

En 31-årig Hoforsbo som haft förbindelser med mc-gänget X-team åker i fängelse för tredje gången på två år.

Annons

Den här gången gäller domen bland annat försök till utpressning. Han krävde pengar av ett par i Hofors som tidigare vittnat mot honom.

31-åringen dömdes i november 2006 till nio månaders fängelse, bland annat för misshandel av en Hoforsbo. Denne och hans flickvän vittnade och deras berättelser låg till grund för domen.Sedan 31-åringen avtjänat det straffet och ytterligare ett fängelsestraff för narkotikabrott och grovt vapenbrott frigavs han villkorligt i maj förra året.

Tämligen omgående började han kräva pengar från paret som vittnat mot honom vid den första domen. De träffades vid flera tillfällen i Hofors och 31-åringen gjorde då klart att de var skyldiga 20 000 kronor och att de måste börja betala innan hans kamrat, som också var med vid misshandeln, kommer ut ur fängelset.

Hoforsparet upplevde situationen som hotfull, trots att 31-åringen använde lågmälda formuleringar som bara sa att det ”skulle se bra ut” om de betalade innan kamraten kom ut. Mannen i Hoforsparet uppfattade det som att han skulle bli misshandlad igen om han inte betalade.31-åringen själv nekar helt till alla anklagelser. Hans version av historien är att den tidigare misshandlade mannen själv på eget inititativ erbjudit sig att betala 40 000 kronor. Varför han skulle vilja göra det, har han ingen uppfattning om. 31-åringen säger sig också ha ringt till en polis i Sandviken för att fråga om det i så fall vore lagligt att ta emot pengarna.

Tingsrätten konstaterar bara att 31-åringens uppgifter är så osannolika att man kan bortse från dem. Han döms för försök till utpressning, övergrepp i rättssak och olovlig körning för att han i november körde bil utan körkort i Sandviken.

Enligt 31-åringen själv ingår han nu inte i något mc-gäng. Enligt uppgifter från polisen krimininalunderrättelsetjänst har han dock funnits med inom mc-organisation X-team.