Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Med kärlek från Hofors" krossar rekordet – är nu största insamlingsbössan i Musikhjälpens historia

Med flera dygn kvar av Musikhjälpen så har "Med kärlek från Hofors" redan slagit rekordet för en digital insamlingsbössa i Musikhjälpen. Det tidigare rekordet var 407 650 kronor – Hofors har i skrivande stund samlat in över 423 000.

En pressansvarig på Musikhjälpen bekräftar via ett mejl till Arbetarbladet att det tidigare rekordet är ett minne blott.

"Vi är fantastiska allihop, och nästa insamling bör gå till en staty föreställandes Marita Söderström" så skriver Niklas Stenberg om initiativtagaren Marita Söderström i Facebook-gruppen som där folk engagerar sig i insamlingen.

Niklas Stenberg är en av Hoforsborna som ska cykla ner till Örebro på fredag.

Robert Frisk, projektledare för Musikhjälpen, kommenterar rekordet i ett mejl till Arbetarbladet:

– Alla vi som jobbar med Musikhjälpen skickar all kärlek vi har tillbaka till Hofors. Vi är så otroligt glada över deras engagemang och nu hoppas vi förstås att det här inspirerar andra städer. Har Hofors med sina 7 000 invånare lyckats med det här vore det intressant att se vad Stockholm, Malmö och Göteborg kan göra.

Bössan som hade det tidigare rekordet hette "Borring till buren".

LÄS MER:

Musikhjälpen om Hofors insamling – som nu nått 400 000: "Att så lite människor kan göra så mycket"

Här bjuder Hoforsborna på en Flash mob

Marita samlade givmilda Hoforsbor – har skänkt mest i hela landet till Musikhjälpen

Hoforsbor tar en löptur i blöjor och ska cykla till Örebro – nu har succébössan nått drömgränsen