Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Med kärlek från Hofors" slog förra årets rekord – har samlat in över 1,4 miljoner kronor

Förra året samlade "Med kärlek från Hofors" in hela 1,2 miljoner kronor till Musikhjälpen. När årets programledare tackade för sig vid 20-tiden hade Hoforsborna samlat in hela 1,4 miljoner!
– Det är helt galet, sa "Med kärlek från Hofors"-cyklisten Jimmie Söderlund inne i Musikhjälpen-buren.

Fjolårets Hoforsbössa stannade på hela 1 240 660 kronor, ett nytt rekord i Musikhjälpens historia.

Men rekord är till för att slås och årets mål var så klart att slå fjolårets succésiffra.

Hoforsborna har därför gått man ur huse, haft flertalet aktioner, Jimmie Söderlund och Niklas Stenberg har cyklat hela 62 mil från Hofors till Umeå och mycket mer.

När programledarna Kalle Zackari Wahlström, Farah Abadi och Molly Sandén släpptes ut från buren på torget i Umeå och hela veckans totala insamling skulle sammanfattas hade "Med kärlek från Hofors" digitala bössa samlat in hela 1,4 miljoner kronor.

"HÖRRNI!! Nu har vi slagit vårt eget rekord! Sjuuuuukt!!", skrev initiativtagaren till Hofors rekordinsamling till Musikhjälpen Marita Söderström på sociala medier.

– Alla var riktigt taggade i år. Förra året var det lite panik. Att vi lyckats samla in så här mycket pengar är helt otroligt. Man fattar det inte riktigt när man är inne i det, sa Niklas Stenberg inne i Musikhjälpen-buren.

Totalt samlade Musikhjälpen in hela 74 410 363 kronor, vilket också är rekord.

– Vi är så glada över publikens stora engagemang under Musikhjälpen som visar att Sverige slutit upp i kampen mot barnsexhandel. Det är ett oerhört tungt ämne som berört många under veckan och det känns viktigt att vi lyckats sätta ljus på en tyst katastrof. Att vi slagit rekord i både pengar och engagemang är helt otroligt och vi vill tacka alla hjältar därute, säger Julia Blomberg, projektledare för Musikhjälpen i ett pressmeddelande.

Temat för "Musikhjälpen" i SVT och Sveriges Radio i år var "Barn är inte till salu". Pengarna – som har samlats in bland annat med hjälp av auktioner, låtönskningar och insamlingsbössor – går till att motverka barnsexhandel.

Under Musikhjälpen 2017 har det kommit in 78 000 låtönskningar.

De fem mest önskade låtarna i Musikhjälpen 2017:

1. Perfect – Ed Sheeran

2. Utan dina andetag – Kent

3. Goliat – Laleh

4. Jag trodde änglar fanns – Kamferdrops

5. Utan dig – Molly Sandén

De fem mest önskade artisterna i Musikhjälpen 2017:

1. Kent

2. Håkan Hellström

3. Ed Sheeran

4. Laleh

5. Coldplay

FOTNOT: Chansen att skänka pengar till Hofors digitala bössa går att göra fram till den 31 december klockan 23.59.

För dig som är Plus-kund: Efter 62 mil på cykel – nu är Med kärlek från Hofors-gänget framme i Umeå: "Har inte tagit in det här riktigt"

LÄS ÄVEN:  Matilda och Anna är navet i succéinsamlingens auktioner – har hand om över 170 auktioner