Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medaljregn över Gävle Judo

Gävle Judo Club ställde upp med sju deltagare när årets andra Sundsvall cup avgjordes.
Resultatet blev tre guld, ett silver och tre brons.

Annons

Tävlingen samlade totalt över 300 startande från Sverige och Norge.

Först ut för GJC var Daniel Toktaliev som hamnade i en väldigt jämn pool. Båda hans matcher slutade poänglöst och fick avgöras med domaromröstning. Daniel vann en och förlorade en match. Silvret var därmed hans.

Abdula Satuyev hamnade i en ganska ojämn grupp då han fick tävla med betydligt äldre killar. Abdula vann en match och förlorade två och fick en bronsmedalj med sig hem.

Dagens först guld togs av Nemo Arbinger. Han visade en mycket bra judo i sina matcher. Första matchen vanns efter kast och fasthållning. I andra matchen fick den slutliga tvåan känna på att bli kastad av Nemo som vann sin klass klart.

Lite senare på dagen de lite äldre killarna chansen att visa upp sina kunskaper.

Alve Bladin fick en lätt första match då motståndaren valde att lämna walk over. Andra machen mot en norrman vann Alve efter en minut på halslås. Guldet var därmed hans.

Salomon Jonsevall hade lite otur trots mycket bra judo. Han blev kastad på full poäng (10 p) i första matchen. Men en bronsmedalj med smak på silvret blev det för Salomon denna dag.

Axel Eriksson hamnade i en stor klass men han vann ändå. Axel prövade sedan att gå upp en ålderklass för att känna på motståndet inför kommande SM i januari. Han förlorade båda matcherna på halslås.

Sista tävlande från Gävle var Harri Rutanen som prövade på att tävla i den renodlade mattkamptävling som avslutade tävlingsdagen. Harri som inte tävlat på nästan 20 år fick gå två matcher. Första matchen förlorade han på halslås. Andra matchen fick han bryta pga en sprucken läpp efter en oavsiktlig krock.