Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medarbetarnas kompetens och kunskap är avgörande för ett företags överlevnad

Birgittha Bjerkén och fler inspirerade deltagare från Svenskt Näringslivs Framtidsmöte 2009 bemöter Kennet Luttis ledare och Elin Lundgrens debattartikel i Arbetar- bladet 29 maj.

Annons

Inom en snar framtid kommer det att vara arbetskraftsbrist. Det är därför av största vikt att vi skapar ett arbetsklimat inom företagen som gör oss konkurrenskraftiga som arbetsgivare. Det är också viktigt att vi är medvetna om konkurrensen utifrån. Förutsättningar som att till exempel bli vänligt bemött i en affärsmässig telefonkontakt eller att beställda varor kommer inom utlovad tid är faktorer som påverkar företagens möjligheter att konkurrera på en inte sällan tuff marknad.

Vid den uppkomna arbetskraftsbristen så kommer företagare såväl som offentlig sektor att få anstränga sig extra mycket för att behålla sina medarbetare som har den kompetens som behövs. Vi kan i dag se att där man har möjlighet att flytta från offentlig arbetsgivare till privat så har många valt detta därför att man anser sig ha större möjlighet att påverka och man får ett större inflytande samt en bättre arbetsmiljö.

Elin Lundgren skriver att man på grund av återkommande förkylningsproblem skulle riskera att bli uppsagd. Vi anser att återkommande förkylningsproblem inte är en fråga för LAS-debatten utan med eller utan LAS så är det en fråga att ta upp med familjeläkaren.

Gamla lagar har tidigare ändrats och anpassats till nya tider och förutsättningar. Det räcker faktiskt att åka till Danmark så finns det inte någon LAS.

Det märkliga för Lutti / Lundgren måste vara att i Danmark känner man sig mer trygg på arbetsmarknaden än vad man gör i Sverige. Man är också mindre sjukskriven i Danmark och man har en väsentligt lägre arbetslöshet, inte minst bland ungdomar.

Det som är avgörande för ett företags överlevnad är medarbetare med den kompetens och kunskap som krävs för arbetsuppgifternas utförande.

Vid behov av minskning av antalet anställda, måste de med den bästa erforderliga kompetensen vara kvar för att säkra jobben för de kvarvarande.

Tryggheten på arbetsmarknaden måste vara att det är lätt att få ett nytt jobb om det gamla försvinner och inte att krampaktigt hålla fast vid det gamla.

samt fler inspirerade deltagare från Svenskt Näringslivs Framtidsmöte 2009

Mer läsning

Annons