Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldsam man på rymmen från rättspsyk

/
  • Bengt Eriksson beklagar att patienten rymde under frigången.

Nu har en man lyckats rymma igen på rättspsykiatriska regionkliniken. Patienten har bland annat gjort sig skyldig till två mordförsök och grova misshandelsfall.

Annons

– Vi har kontaktat polisen och gjort en efterlysning. Han försvann vid en frigång som han hade runt kliniken, säger Bengt Eriksson, tillförordnad klinikchef.

Den intagne hade gått ut vid 11.45 på måndagen och skulle återkomma en timme senare, men han dök aldrig upp.

– Det finns definitivt en risk med mannen, han har en våldsam anamnes. Men har inte gett sig på allmänheten, utan det har skett i specifika situationer.

I slutet på maj rymde en sadistisk pedofil från kliniken sedan han fått hjälp av personal att anskaffa ett pass, han påträffades efter en dryg månad i Turkiet.

– Det är oerhört oturligt att en rymning inträffar igen, det är beklagligt för varje fall som sker.

Patienten förflyttades till kliniken i Sundsvall efter att ha knivskurit en vårdare i Östersund. För drygt två år sedan skar han en medpatient tvärs över halsen med ett rakblad, snittet tog en centimeter från halspulsådern. Det krävdes en nästan fem timmar lång operation. Vid rättegången efteråt beklagade han att han inte lyckats döda medpatienten.

Han har också vässat tandborstar och angripit medpatienter. En fick uppsöka läkare för att få tandborsten utdragen ur magen.

– Det har gått ut efterlysning i hela Sverige. Om han håller sig nykter ska det inte finnas någon risk enligt rättspsyk, säger Jan-Erik Eriksson, vakthavande befäl på polisen.

Mer läsning

Annons