Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medias symbios med makten döljer korruptionen

Annons

Avvecklingen av demokratin i vårt land sker nu i rasande takt. Riksdagen saknar helt respekt för grundlagen och har begått grundlagsbrott i ett flertal fall. Denna avdemokratisering tog sin början efter EU-inträdet. Efter godkännandet av Lissabonfördraget och EU : s 27 punkter för att styra EU-staternas ekonomi är Sverige inte längre en självständig och suverän stat och inte heller en demokrati.
EU stiftar nu 80 procent av våra lagar och vår riksdag har blivit en marionett. Efter att ha accepterat denna maktöverföring utan folkets medgivande kan inte våra riksdagsledamöter längre betraktas som demokrater.
De som nu till stora delar styr svensk politik och därmed Sverige i EU är i ett stort antal förbrytare. Ingen organisation i Europa har en så långt gången korruption som EU.
Sannolikt försvinner minst 100 miljarder årligen från EU:s budget på grund av korruption. En stor del av denna korruption svarar EU-parlamentarikerna för (EU:s riksdagsledamöter).
2006 gjorde en intern revisor en rapport som visade på att EU-ledamöter förskingrat ca en miljard kronor. Rapporten visar på ett utbrett ekonomiskt bedrägeri gällande ersättningar till ledamöterna. En irländsk jurist begärde att rapporten skulle utlämnas och göras offentlig. Parlamentet vägrade. Då tog den irländske juristen fallet till EU-domstolen. Häromdagen kom utslaget från EU-domstolen som säger att EU-parlamentet skall lämna ut rapporten. Trots detta vägrar parlamentet. (Jämför detta med den sk Lavaldomen. Där bötfälldes fackföreningarna trots att de inte brutit mot någon lag). Det är sålunda inte nog att man är beredd att utföra kriminella handlingar. Man trotsar också lagen. Det vi medborgare inte längre kan gå med på är att dessa kriminella skall få stifta våra lagar och i övrigt bestämma över oss svenska medborgare i en rad viktiga frågor som för var dag blir fler. Tidigare begångna brott av parlamentet har sopats under mattan av de stora politiska grupperna i parlamentet - de konservativa (högern) och socialdemokraterna. Det är ett känt faktum att om inte brottslighet utreds och bestraffas fortsätter den som om inget hänt. Det är vad vi ser i dagens EU.
När vi inte längre kan lita på de som utövar makt såväl i Sverige som i EU borde medierna värna om att lagarna följs. Men i dag finns det nästan inga medier som är beredda att avslöja maktens brottslingar. Varför? Jo, därför att de har bildat symbios med makten.
Olle Ljungbeck, Gävle.

Mer läsning

Annons