Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Men hur många kan historien?

Nu har det hänt igen. Blodbad gentemot civila och världen fördömer Hamas som terrorister.

Men hur många kan historien om Israel och Palestina och övriga världens inblandning? Inte många misstänker jag.

Hamas vann de fria valen men godkändes inte av omvärlden, med vilken rätt? Varför har inte palestinierna själva rätt att bestämma?

Varför ska västvärlden lägga sig i vad som är rätt och fel?

Med tanke på hur det ser ut även i västvärlden så kanske inte väst ska slå sig alltför mycket för bröstet utan kanske sopa framför sin egen dörr först.

Araberna själva ser Hamas som den befrielserörelse de i grunden är. Att våld inte löser konflikter vet även de, men förtryck föder våld.

Så länge världen förtrycker dem som tycker annorlunda, så länge kommer befrielserörelser som andra kallar terrorister att finnas.

Med USA och stora delar av världen bakom ryggen fortsätter Israel sin ockupation av palestinsk mark, sitt förtryck av det palestinska folket, sin etniska utrensning. När de inte bombar försöker de med alla medel svälta ut och förnedra dem. Kränkningarna har inga begränsningar. Omvärlden med Israel i spetsen förnekar Palestina rätten till en egen stat, varför?

Finns det värdefulla tillgångar som väst vägrar släppa eller är det bara behovet av kontroll och makt?

Sverige med Carl Bildt i spetsen gör som vanligt; ”fegar”. Är Calle rädd för att Onkel Sam ska komma, eller?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel