Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Menlösa politiker

Det starka samhället visar sin styrka i behandlingen av de svagaste. En enkel regel, lätt att följa, om viljan finns. Det betyder att samhället erbjuder samma, likvärdiga möjligheter också åt den som inte av egen kraft förmår hugga för sig, eller bevaka sina rättigheter. Allt sådant är självklarheter, eller borde vara.

Men några exempel från Sandviken har visat hur viljelösa politiker, eller politiker som inte bryr sig, sviker svårt sjuka. Ansvaret för hjärtlösheterna skyfflas runt, men landar till sist ändå hos politikerna. Till sist återstår då viljeinriktningen, åt vilket håll bär den?

Den frågan kan nu skickas vidare till några av Gävles politiker. Här dras p-tillstånd in för handikappade eftersom de handikappade inte är tillräckligt handikappade. Eller har maka/make som kan dra rullstolar över snövallar, genom is och slask och upp och ner för trottoarer.

Nya regler kräva dessa beslut, säger tekniska kontorets tjänstemän. De anpassar Gävle efter regeringens vilja, som omsätts i beslut av Trransportstyrelsen.

Den som haft p-tillstånd i 20 år, och inte blivit friskare med åren, har då ingen nåd att vänta. Eller, med exemplet från Gefle Dagblad i går, en 85-årig handikappad kvinna, med tillstånd och förmåga att köra bilen själv ända till i somras, får klara sig utan tillstånd; hennes 95-årige make förväntas släpa runt med maka och rullstol.

Det finns säkert fler exempel på byråkratisk brutalitet, eller enfald.

Av politiker som kan kunde begära mer av hörs bara mummel och hänvisningar till nya regler. Någon vilja att göra gott, eller att handla rätt kan inte ens anas. Det är faktiskt ganska sorgligt.