Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer idyll än kaos i Järbo

Det är sparkföre i Järbo och sparken är därför ett populärt transportmedel vid besök på affären.

– Snön ligger ju kvar på alla vägar och det är inte så sandat heller, så just nu är det perfekt, säger Iris Jonsson.

Snön fortsätter att falla. Resten av veckan och även i början på nästa vecka är prognosen tidvis fortsatt snöfall och några minusgrader.

I Järbo är hela samhället djupt inbäddat i snö, men något snörekord är det knappast.

– Nej, vi har haft mycket mer än det här, men det är ju bra att det kommer snö – framför allt för Kungsberget. Vi behöver heller inte vara ute och jobba, säger Kjell Jonsson som är på väg till affären tillsammans med frun Iris på spark.

De bor i lägenhet och har inga skottningsbekymmer. Skotta behöver dock Hans Erik Björkman göra, han ska i väg med bilen varje dag.

– Jag jobbar åt Sandvik och kör mellan Sandviken och Arlanda. De första dagarna det kom snö upplever jag att vi fick mer här i Järbo än längs med vägarna på andra håll, men nu vet jag inte – kanske det jämnar ut sig.

Katarina Bergström är ute med sparken hon med, tillsammans med hundarna Amigo och Dino.

– Många tar sparken till affären här och Amigo, han älskar att dra sparken. Det är nästan så att det är svårt att hålla emot.