Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer om Arbetarbladets och Gefle Dagblads nyhetsquiz – vanliga frågor och svar

Artikel 2 av 3
Gävleregionens nyhetsquiz
Visa alla artiklar

Här hittar du vanliga frågor och svar kring vårt populära nyhetsquiz.

Annons

Nyhetsquiz är ett roligt sätt att lära sig mer om aktuella nyheter, samhällsfrågor och debatter. På arbetarbladet.se/nyhetsquiz och gd.se/nyhetsquiz hittar du ett nytt quiz varje vecka med frågor om sport, kultur, nöje och lokala nyheter från hela Gästrikland.

Grundskolor årskurs 4-6 har möjlighet att vara med och tävla i Arbetarbladet och Gefle Dagblads nyhetsorientering. Förutom möjligheten att lära sig massor om aktuella samhällsfrågor, nyhetsgranskning och att söka information på internet, är alla klasser som deltar med och tävlar om spännande priser.

Anmälan till tävlingen är stängd för höstterminen 2018. Men vill du delta för skojs skull går det naturligtvis bra. Du hittar då quizet på samma sätt som en privatperson.

Hur får jag tillgång till nyhetsquizet?

Privatperson: Du behöver vara prenumerant och inloggad på ditt konto för att kunna ta del av nyhetsquizet.

Mer om hur du loggar in på arbetarbladet.se hittar du här: https://kundservice.mittmedia.se/arbetarbladet/inloggning/inloggning

Mer om hur du loggar in på gd.se hittar du här: https://kundservice.mittmedia.se/gefle-dagblad/inloggning/inloggning

Skola: Har du anmält din klass till nyhetsorientering? Anmälda skolor har automatisk tillgång till nyhetsquizet och allt plusmärkt innehåll. Du behöver inga inloggningsuppgifter för att göra quizet. Har du problem med att komma in automatiskt via så kallad IP-styrning, kontakta oss gärna så vi får undersöka problemet.

Var hittar jag quizet? Enklast är att skriva in www.arbetarbladet.se/nyhetsquiz eller www.gd.se/nyhetsquiz i din webbläsare (eller klicka på blålänkarna här). Då kommer du direkt till veckans nyhetsquiz.

Från vilken vecka kommer frågorna? Ett nytt nyhetsquiz publiceras varje torsdag från och med vecka 40, och frågorna baseras på nyheter från föregående vecka. ”Nyhetsquiz v.40” innehåller alltså frågor om nyheterna från vecka 39, och så vidare.

Hur får jag veta rätt svar på frågorna? Ditt resultat och alla korrekta svar på frågorna redovisas på en gång när du har avslutat quizet.