Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer tungt gung än julstämning

Det ryktades att halva Sandviken skulle vara på plats när Tuckers Lilla Kapell kommit för att spela på lucia och så verkar även vara fallet.

TLK (som den här kvällen kväll alltså inte står för The Latin Kings) får äran att spela inför ett slutsålt Folkets hus. En mängd gäster och körsångare har de givetvis med sig, bland dessa återfinns bland annat Patrik Forsman (sång), Per Almén (kör och sång), Lotta Nilsson (sång) och Patrik Engelbert (saxofon). Lite extra beröm vill jag ge till Per Alméns fina sånginsats i ”Come on Eileen”.

Inledande Brainpool-låten ”In a box” känns först malplacerad i sammanhanget, men TLK visar efter bara några takter att den hör hemma i deras repertoar. Något som också gäller för tidigare nämnda ”Come on Eileen” och sången om Sockerbagaren och inte minst ett luciatåg i form av Tuckerettes entré i showen, som tyvärr nästan överröstas av den förfriskade publiken. Det är också då showen börjar ta fart på allvar efter att ha gått lite på tomgång i det första setet. Kanske har nytändningen även något att göra med att herrarna nu väljer att ha kostym på sig i stället för den lama klädsel de bar under kvällens inledning.

Materialet består till lite mindre än hälften av jullåtar, men någon eventuell besvikelse över uteblivna sådana märks inte alls hos publiken, som i princip dansar och sjunger från början till slut. Säga vad man vill om sådana här koncept – somliga må uppfatta dem som trista eller underliga – men de är utan tvekan oerhört framgångsrika. Det var längesen jag såg så många människor i samma byggnad i den här regionen.