Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Messing öppnade butik trots krisen

Mitt i finanskrisen slog Ulrica Messing upp portarna till nya inredningsbutiken i Göteborg.
– Det var för sent att backa ur, konstaterar den före detta infrastrukturministern.

– Alternativet att inte öppna skulle ha varit mycket värre. Då hade vi ju inte sålt någonting. När vi nu har planerat det här sedan ett år tillbaka, då vi registrade företaget, gäller det bara att jobba jättehårt för och bestämma oss för att göra allt vi kan för att orka vara långsiktiga, konstaterar Ulrica Messing, för en gångs skull bakom skrivbordet.


De senaste veckorna har hon skruvat hyllor på nätterna, packat upp varor på dagarna och stått bakom disken i någon av butikerna varje helg.
– Vi märker ju att folk köper andra saker när de är oroliga för ekonomin. Servetter, doftljus, kuddar och filtar snarare än möbler. Därför är det bra att våra butiker inte är beroende av bara möbelförsäljningen, vi har ju både och. Och kunderna kommer i ett jämnt flöde, säger Ulrica Messing.
Den 17 oktober öppnade hon butiken i centrala Göteborg. I rask följd öppnades sedan ytterligare en butik i stan och en i Kosta. Bland många sökande har hon anställt totalt sju personer.
– Det finns många likheter mellan att vara företagare och politiker. Det är väldigt hårt arbete, inget 8–5-jobb. Jag jobbar ungefär lika mycket som i regeringen, och jag lever med frågorna. Precis som då känner jag en oro ibland att det är på håret om jag ska lyckas med någonting eller inte. Ska de beställa den där soffan som de tittade på eller gör de det inte? Samtidigt är det en olikhet på det sättet att nu är det ju ytterst jag och Erik, min bror, som det handlar om, och inte ett stort kollektiv som man ju är i regeringen eller i riksdagen.


Planer finns på fler butiker, säger Ulrica Messing:
– Vårt mål är att växa och utvecklas. Men nu kommer vi att under några månader jobba på att låta de här butikerna verkligen sätta sig. Sedan är det klart att vill man vara en nationell kedja, och det vill ju vi, då är det självklart att man också vill in i huvudstaden.