Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mia och Klara roligast 2008

/
  • PETER SETTMAN blev årets manliga programledare
  • ANNE LUNDBERG tar emot pris för Årets bästa kvinnliga programledare.
  • VINNARE. Årets humorprogram blev Mia och Klara när tv-priset Kristallen delades ut  i Globen i Stockholm. Priset togs emot av Mia Skäringer och Klara Zimmergren och producenten Dan Zethraeus.  Foto: Scanpix
  • LET´S DANCE blev årets program när tv-priset Kristallen delades ut  i Globen i Stockholm på måndagen.

Det blev som väntat en stor kväll för SVT när Kristallengalan avgjordes på måndagskvällen. Public service-bolaget vann åtta av elva kategorier. Men TV 4 gjorde årets program med ”Let’s dance”.

Annons

SVT hade en stor kväll på Kristallengalan. Bara tre av priserna gick till andra kanaler. TV 4 blev, trots ”Let’s dance”-vinsten, den stora förloraren då kanalen bara vann ett pris.
Priset till årets kvinnliga programledare gick till SVT:s Anne Lundberg.
– Det är ju så konstigt att få ett pris för det man tycker är roligast i livet. Jag har världens bästa jobb, sa hon i sitt tacktal.
Det manliga programledarpriset gick också till SVT:
– Jag vill tacka tv-tittarna, ni är skälet till att jag tycker om att jobba som programledare, sa vinnaren Peter Settman när han tog emot sin Kristall.
I underhållningsklassen fick giganterna Melodifestivalen och ”Idol” ge sig mot ”Stjärnorna på slottet”. I dramaklassen hade SVT fyra av fem nomineringar, och kanalens ”Gynekologen i Askim” drog det längsta strået. Regissören Tova Magnusson-Norling passade på att tacka det kvinnliga könsorganet när hon tog emot statyetten:
– Utan det hade det inte blivit någon tv-serie, sa hon.TV 3 hade också en bra kväll. ”Lyxfällan” vann för andra året i följd livsstilsklassen och den nyhetstunga kategorin årets aktualitetsprogram togs hem av kanalens långkörare ”Efterlyst”, som varit nominerad varje år Kristallen funnits men tidigare blivit lottlös.
– Det här är ett pris till alla som har jobbat på ”Efterlyst”, det vill säga halva branschen, sa en glad Hasse Aro när han tog emot priset.För att ytterligare späda på public service-tv:s dominans gick årets hederspris till SVT-legendaren Arne Hegerfors, även om han numera huserar i sportstudion på Canal Plus.
Årets Kristallengala var den fjärde i ordningen och leddes av Hasse Aro, Jessica Almenäs, Babben Larsson samt Pontus Gårdinger. Den direktsändes i Kanal 5 från Globenannexet i Stockholm.


daniel.aberg@ttspektra.se

Annons