Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Michael förlorade två barn – nu har han skrivit en bok för att hjälpa andra

Michael Fernquist har genomgått två ofattbara förluster. Han förlorade först sin son Thomas i cancer och senare även sin 15-åriga dotter Natalie i en ridolycka.
Med en nyskriven bok vill han skänka hopp till andra som sörjer.

Arbetarbladet har tidigare berättat om Michael Fernquist från Norrsundet som förlorat två barn. Sonen Thomas drabbades av leukemi som tvååring. Han blev bara sju år. 2014, 19 år senare, råkade dottern Natalie ut för en ridolycka. Hon blev bara 15 år. I dag har Michael bara sonen Simon, 25 år, kvar i livet.

– Att förlora ett barn är en fruktansvärd upplevelse. Och att förlora två är så smärtsamt och overkligt att det inte går beskriva.

Michael har använt skrivandet som en del i sitt sorgearbete.

– Jag började skriva som en typ av självhjälp. Efter Natalies död var jag tvungen att göra något, annars hade jag gått ut i skogen och hängt mig.

Skrivandet har varit en smärtsam process som resulterade i en bok. I december släpptes Michaels bok Fem år på fem dagar.

– Kanske kan den hjälpa någon annan och inge hopp om en bättre morgondag. Det går att överleva en sådan oerhörd förlust, det går till och med att leva.

Av de första sålda böckerna skänkte Michael 4 444 kronor till Musikhjälpen. Boken finns att köpa på Adlibris, Bokus och Heart Dreaming publishing.

LÄS MER: Michael Fernquist förlorade två barn

Michael Fernquist

Ålder: 53 år.

Bor: Villa i Norrsundet.

Gör: Operatör på Stora Enso i Skutskär.