Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Migrationsverket behöver ett hjärta

Jag och min familj flyttade till Sverige för tre år sedan på grund av kriget.  Vissa delar i Ukraina ligger fortfarande i krig med Ryssland. Vi bodde ett år i Ukrainas huvudstad Kiev och sedan flyttade jag och min familj till Märsta i Sverige. Där bodde vi i ungefär fem dagar, sedan flyttade Migrationsverket oss till Gävle.

Migrationsverket vill skicka ut oss på grund av att det inte finns något krig i Donetsk. Enligt våran egen uppfattning är det fortfarande krig, men vi fick negativt besked ändå. De struntar i att min pappa har fast jobb.

Jag tycker att Migrationsverket ska börja kolla på hur familjer lever i Sverige och inte bara tänka på om det är krig i landet eller inte.

I min familj går både jag och min lillasyster i skola/gymnasium med godkända resultat, och mina föräldrar jobbar och betalar skatt. Därför tycker jag att Migrationsverket ska kolla på det i stället för att bara kolla om det är krig eller inte.

En lösning på problemet kan inte vara så svårt. Det räcker med att Migrationsverket öppnar sina ögon och sitt hjärta. Vi betalar allting själva och vi får ingen hjälp från Migrationsverket.

Jag ät trött på att alltid gå om kring och att vara orolig och att inte veta nånting om min framtid här i Sverige. Det jag vill är att få stanna i Sverige och studera vidare!

Dmytro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare