Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Migrationsverket: "Det blir inget asylboende i Tobo"

Aros Energideklaration AB vill kasta ut flera hyresgäster på Skolvägen i Tobo och göra om deras lägen­heter till asylboende. Nu sågas företagets ansökan av Migrationsverket.

– Under nuvarande omständigheter har vi överhuvudtaget inga planer på att gå in där, säger enhetschefen Bengt Sundin.

Arbetarbladet har tidigare skrivit om att Aros Energideklaration AB vill göra om några av företagets hyreshus på Skolvägen i Tobo till asylboenden. Samtidigt har företaget sagt upp kontrakten med flera hyresgäster.

Migrationsverket har inspekterat husen och enligt enhetschefen Bengt Sundin är det inte aktuellt med ett asylboende där.

– Det saknades vitvaror och andra saker. Det var inte klart helt enkelt. Under nuvarande omständigheter har vi överhuvudtaget inga planer på att gå in där, säger Bengt Sundin.

Finns det något som kan ändra planerna?

– Det är om det av någon anledning skulle bli akut brist på plaster men jag kan inte se att det kommer hända.

Hyresvärden Aros Energideklaration AB har ansökt om att göra asylboende för 104 flyktingar i en del av husen i Tobo. Tidigare har Migrationsverket i ett tilldelningsbeslut godkänt företaget som en av drygt 100 tänkbara företag som kan få öppna asylboende.

Nu är det alltså inte aktuellt med ett asylboende där och enligt Bengt Sundin kommer Migrationsverket kontakta Aros Energideklaration AB inom kort för att meddela det.

Husen är nedgångna och Tierps kommun har ställt krav på hyresvärden sedan de funnit mögel, fukt och trasiga saker vid en inspektion.