Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljoner juleljus lyste upp i Furuviksparken

/
  • ljus i mörkret. En miljon ljuspunkter sätter Furuviksparken upp för att skapa julstämning i mörkret.
  • Lördagsöppet. På lördagen slog Furuviksparken åter upp portarna för besökare. Under tre adventshelger lyser en miljon ljuspunkter upp parken.
  • inget stoppade elden. Regnet var inget hinder för att genomföra eldshowen som planerat. Med en imponerande koordination svingar tjejen de brinnande kloten i synkroniserade rörelser.
  • medhjälpare. Sonya Lundsten, 7 år, ville gärna hjälpa tomtemor att mata fåren och getterna i Fäbodvallen. ”Det är kul att mata djuren”, tyckte hon.

Med miljoner ljudpunkter och löften om julstämning lockar Furuviksparken folk även på vintern.
– Jag hade läst om att det skulle vara mycket lampor, det är jättegulligt, sa Christina Lundsten, som tog med sig barnbarnen från Arlanda.

Annons

På lördagen slog Furuviksparken åter upp portarna för besökarna. Det här är den första av tre adventshelger som man håller öppet.

Sonya Lundsten, 7 år, tyckte det var spännande att få hjälpa tomtemor att mata djuren i Fäbodvallen. Inne hos fåren och getterna fick hon hjälpa till med höet.

– Det är kul att mata djuren. Vi har varit i regnskogen också, berättade hon.

Mormor Christina Lundsten fyllde i att Sonya och hennes två småbröder även hade besökt tomtefar och fått julklappar. Trots det kalla regnet var hon nöjd med beslutet att åka till Furuvik.

– Jag tycker att det är jättegulligt, som en småstadsidyll.

Systrarna Alice och Inez Åström från Gävle hade också hunnit med att åka de tre karuseller som var öppna innan de kom till fäbodvallen där de fick hjälpa till att mata hängbuksvinen.

Där fick de bland annat lära sig att svinen kan bli rumsrena och att de gillar vindruvor.

– Jag trodde de åt mosade grönsaker, sa 10-åriga Alice, som kom till Furuviksparken med farfar och Marianne Åström.

Julmarknad, ponnyridning, fiskdamm, eldshow och dans kring granen var andra aktiviteter som bjöds i parken.

Annons