Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljoner till hamnarna i Skutskär och Norrsundet

Nu ska hamnarna i Norrsundet och Skutskär bli modernare när det gäller infrastruktur och samordning av transporter.

Det statliga riskkapitalbolaget Inlandsinnovation investerar 25 miljoner kronor i Södra Norrlands Hamn och Logistik AB (SNHL). Syftet med affären är att modernisera hamnarna och utveckla kopplingarna mellan sjöfart, järnväg, flyg och landsväg.

– Utvecklingspotentialen i SNHL är mycket stor och vår förhoppning är att satsningen kommer bidra till att skapa många nya företag och arbetstillfällen i vår region, säger Andrej Kledzik, investeringsansvarig på Inlandsinnovation, i ett pressmeddelande på måndagen.

SNHL äger hamnarna och logistikverksamheterna i Norrsundet, Skutskär, Torsboda och Härnösand.

– Det känns tryggt att ha en stark ägare i ryggen när vi effektiviserar våra anläggningar. I första etappen är det Härnösands hamn som redan i år skall anpassas efter Mittnorrlands behov av snabb och effektiv containerlogistik, säger Stig Wåhlstedt, vd för SNHL.

Inlandsinnovation är ett statligt riskkapitalbolag som investerar i alla olika sorters tillväxtföretag i norra Sverige. I och med investeringen blir bolaget delägare i SNHL.