Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Min första krönika

Jag har aldrig skrivit en krönika, det här är min första någonsin.

Jag måste erkänna att jag inte älskar att skriva. Ibland måste man göra saker som går emot sin egen vilja. Så brukar du reta upp dig på allmänt dåliga och oerfarna skribenter så bör du nog inte läsa denna text. Hur som helst, det svåra är att komma på vad man ska skriva om, så att du som läsare tycker det är in-tressant och vill fortsätta läsa. Jag tänker göra ett försök i alla fall.


om att Gävle och Sandviken växer så det knakar när det gäller invånare, men inte direkt när det gäller butiker. I Gävle har man i och för sig fått Flanör rustat och snart ska hela torget byggas om, vilket är ett lyft för Gävlestadskärna. I Sandviken står det stilla i centrum, det enda folk pratar om nu är väl Göransson Arena som sakta men säkert växer fram. Sandviken har fått Ica Maxi, och inte så mycket mer. Jerntorget i Sandviken måste vara det tråkigaste torget i hela Sverige. Det är så dystert, man undrar verkligen vart man kommit. Sandviken blir större och större men varför växer då inte centrum? Beslutet om att ta bort busstorget och bygga dagens resecentrum var nog en nitlott. Det är idiotiskt, att flytta folk-strömmen utanför centrum. Man skulle kunnat bygga resecentrum på Jerntorget istället, det enda positiva med dagens resecentrum är att det ligger anslutet till tåget.

, det finns bara ett ställe som växer och det är Valbo. Varför ska alla affärer ligga i Valbo, vill vi ha det så? Visst är det praktiskt att allt ligger på samma ställe kan man tycka, men hur kul är det egentligen? Jag tycker att Gävle saknar butiker inom teknik, det finns några små butiker mitt i stan, men det är allt. I Valbo ligger alla de stora, El Giganten, Onoff, Siba och Expert som nu öppnat nytt i Valbo köpstad. Om jag inte minns fel skulle nå-gon tysk teknikkedja också öppna där. Jag tycker det är tråkigt. Jag vet inte om jag är ensam om att tycka det, men en sak som gör mig glad är att Biltema ska öppna i Hemlingby och inte i Valbo.

i veckan och jag måste säga att den verkligen är gigantiskt. Men att den endast kommer rymma fyra tusen åskådare gör mig inte lika glad, läktaren ser jätte liten ut. Sandviken är i och för sig inte så stort, så fyra tusen är rätt stor procent om man tar hänsyn till antal invånare. Jag har varit på bandy en gång i mitt liv och det var förra året, det var roligare än vad jag trodde. En sak som gjorde mig lite förvånad var den höga medelål-dern på läktaren. Det var gubbar överallt, frågan är hur länge bandyn kommer att leva, det känns som sporten är gammal och det bör hända något om sporten ska överleva. Bandy-VM är väl ingen hitt direkt, de har väl kämpigt varje år med att få ihop lag till turneringen. Tur att länder som Mongoliet och Holland ställer upp så att Bandy-VM fortfarande kan spelas en gång om året.

skrivit min första krönika någonsin, det svåra är att skriva så mycket om samma ämne, men vem har sagt att man måste det? Jag började skriva om att Gävle och Sandviken växer och avslutade med Bandy-VM, bra eller dåligt? Det är upp till dig…