Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Min fru hade nog levt om hon avstått från östrogen

Min hustru avled 1 december i sviterna av bröstcancer. Det konstaterades att cancern var östrogenrelaterad. Hon fick östrogen utskrivet av sin husläkare i flera år på 90-talet på grund av problem med urinvägsinfektioner.

Vid mammografiundersökning i början av 2001 fann man en knöl i ena bröstet. Den opererades bort och åtföljdes av cellgifter och strålning med håravfall som följd. Efter tre år fick hon värk i ryggen. Hon röntgades och man fann att cancern hade spridit sig till lever, rygg och höft. Det blev cellgifter med alla komplikationer igen under fyra år. Under sju år har hon besökt onkologen över 200 gånger. Hon avled under den palliativa vården på Rosengården. Hade hon nekat östrogen hade hon nog levt ännu.

Ett stort tack till all personal på onkologen och Rosengården samt personal som kom från Kremlan och hjälpte henne sista tiden hon var hemma. Ni var alla så hjälpsamma och goda människor.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel