Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Min sjuka vän nekas hjälp på Sandviken rehab

Vår sjukvård är den bästa i världen säger Löfvén. Jag har en kamrat som nyligen har fått pension. Hon är 68 år. Hon fick en stroke, tappade talet och blev förlamad i höger sida. Sitter nu i rullstol. Men hon är helt klar i huvudet, förstår allt vad man säger och nickar eller skakar på huvudet.

Läkaren har skrivit två remisser till Sandviken Rehab, men har fått avslag. Troligen för att hon är för gammal.

Hon skulle naturligtvis ha fått komma direkt, nu sitter hon på korttidsboende med en massa gamlingar.

Man kan inte bara gömma sig bakom så kallade överbelastningar, man måste lösa det. Det är inte den sjukes problem. Bli aldrig sjuk få aldrig stroke! Till Sandviken får man bara komma om man är under 65 år.                                                                                                                                                                            

Kajsa Warg

SVAR DIREKT:

Det stämmer att Rehabiliteringsmedicinavdelningen i Sandviken, Region Gävleborg, har ett uppdrag att erbjuda kvalificerad, samordnad rehabilitering till vuxna för att uppnå en optimal delaktighet i samhället, men vi är till för hela länets befolkning.

Det finns även viss rehabilitering i länet inom geriatriken, kommun och primärvården

Våra vanligaste patientgrupper är personer med förvärvade hjärnskador såsom stroke, traumatisk hjärnskada, syrebrist i hjärnan, men även ryggmärgsskador, traumatiska eller av annan orsak resttillstånd efter andra neurologiska sjukdomar/skador och långvarig icke malign smärta. Så vi får ibland tyvärr göra tuffa prioriteringar.

Mer information om vår verksamhet finns på www.regiongavleborg.se sök på rehabiliteringsmedicin.

Du är även välkommen att kontakta mig.

Med vänlig hälsning

Elisabeth ”Liza” Sundström, vårdenhetschef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare