Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Min stora dröm har alltid varit Kina"

Hugo Wallmo i Gävle fyller 18 år i dag.

– Det kommer att bli så befriande att stå för sin egen person. Nu kan jag handla på E-bay och Tradera när jag behöver något utan att mamma och pappa måste bjuda åt mig, ler Hugo förtjust.

Varför valde du mediaprogrammet?

– För att jag från början trodde att det var en filmskola, det har jag varit intresserad av sen jag var fem–sex år. Jag har varit med på några små filmfestivaler och så. Men nu är jag mer intresserade av det grafiska, jag älskar tjocka, snygga tidningar, som Per Morbergs. Reklambyrå kan jag också tänka mig.

Kommer du att stanna i Gävle?

– Ja, tills jag hittar någon utbildning som jag vill gå. Men jag vill nog vidare någonstans, Stockholm blir väl mest naturligt att flytta till.

Du var med i ”Småstjärnorna” på TV4 när du gick i tredje klass, hur var det?

– Då var det jättestort, det blev så mycket uppståndelse. Konstigt nog var jag aldrig nervös, jag tyckte det var så häftigt att få vara med och se hur man gör en tv-produktion. I sexan och sjuan var det lite pinsamt att ha gjort det där, men inte nu längre. Jag kom tvåa som Jan Johansen av 2 000 sökande så det var jättekul. Jag fick en pokal, fast nu vet jag inte riktigt var den är.

Vilken musiksmak har du?

– Den är väldigt blandad. Det är kul att lyssna på grejer som andra inte hittat. Jag lyssnar mycket på svenska artister som Asha Ali och Melissa Horn, eller India Arie.

Vad läser du?

– Gärna biografier. Och Martina Haag följer jag slaviskt. Det ska vara lättsamt, inte så tungt, Liza Marklund gillar jag också. Jag lånar hem mycket böcker, men kanske bara läser en av dem. Jag skulle gärna ge ut en bok själv, jag har väldigt många utkast till olika saker. Fantasin är inga problem, men disciplinen...

Är du en sommar- eller vintermänniska?

– Det är så mysigt med regn. Jag är lite städfanatiker så när det är sol ser man hur dammigt det är, då kan jag må lite illa. Jag är nog mer för vinter och inomhusmys.

Har du några brister?

– Jag har lätt för att stressa upp mig, lite för att jag vill vara alla till lags. Jag umgås mycket med kompisar, men ibland måste jag vara asocial och väljer att snöa in på dvd-boxar med långa tv-serier, ”jag kan inte fika nu” blir det då. Amerikanska komediserien ”Arrested development” är en av mina favoriter. Just nu kollar jag på ”Mad men”.

Hur är det att bo på två ställen?

– Jag var sju när de skilde sig och det är inget jag mått jättedåligt över. Det är både bra och dåligt, men de kompletterar varandra bra. Hos pappa har jag två småsyskon och hos mamma är det ofta bara hon och jag. Jag orkar inte leva strikt efter ett schema, men det blir ungefär lika mycket tid hos båda.

Har du någon drömresa i sikte?

– Jag hälsade på min storasyster Fanny i Los Angeles i våras och det var häftigt. Jag skulle vilja åka till New York, men min stora dröm har alltid varit Kina, när jag var liten var jag nästan fixerad vid kinesiska muren och arméerna och sånt. I höst ska jag till London med min bästis.

Vad är det mer vi behöver veta om Hugo Wallmo?

– Jag vet inte, det kanske skulle vara min sexuella läggning då, en del förknippar mig ganska starkt med att jag är homosexuell. Men nej, något annat kommer jag inte på.

Fotnot: Hugo uppträdde tillsammans med Lovisa Hellsten i ”Småstjärnorna” 2003. De föreställde Pernilla Wahlgren och Jan Johansen och mimade till deras schlagerbidrag ”Let your spirit fly”.