Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Min Stora Sorg leder Local Heroes

/
  • 2014 har varit Min Stora Sorgs år med hyllad debut-EP och P3 Guld-nominering. I januari leder hon Local Heroes-galan på Konserthuset.
  • Min Stora Sorg, eller Ann-Sofie Lundin som hon egentligen heter, kommer från Sätra i Gävle och har varit aktiv i den lokala musikscenen i många år.
  • Min Stora Sorg släppte debutalbumet

Hon har gjort ett av årets mest uppskattade popalbum och är en av de mest omtalade artisterna i Sverige. Nu står det klart att Gävlebördiga Min Stora Sorg kommer hem och är konferencier för Local Heroes-galan 2015.

Annons

"Fortsätt vara onormala!" Det var Min Stora Sorgs uppmaning till Local Heroes-publiken när hon tog emot priset som årets soloartist på galan för två år sedan. I år släppte Ann-Sofie "Anso" Lundin sitt debutalbum "Mvh Anso M$$" som togs emot med applåder från en enad svensk kritikerkår och som också gav henne en nominering i kategorin Årets pop på P3 Guld.

– Min Stora Sorg är en lokal artist som med sin personliga och färgstarka stil, både som musiker och artist, blivit ett rikskänt namn som känns väldigt hett just nu, säger Frida Calderon som är projektledare för Local Heroes.

Min Stora Sorg började sin musikaliska bana i Sätra i Gävle. Först som medlem i indiebandet Leiah tillsammans med bland andra David Lehnberg och sedan i popduon Idiot Kid ihop med Linus Lutti. När hon började göra musik på egen hand under namnet Min Stora Sorg tog det inte lång tid innan hon uppmärksammades av imponerade lyssnare och musikskribenter. Under året har hon varit en av de mest omtalade svenska popartisterna och verkligen gjort sig ett namn i musik-Sverige.

– Det känns naturligt att Min Stora Sorg får ta över fanan och leda Local Heroes-galan. Hon är en god representant för vikten av ett rikt lokalt musiklivs fortlevnad och en klockren symbol för att allting är möjligt.

Local Heroes-galan går av stapeln på Gävle Konserthus den 24 januari 2015. Biljetter finns att köpa på Konserthuset och Ticnet.

LÄS MER:

Två Gävleakter kan prisas på P3 Guld

Min Stora Sorg gästar " Malou efter tio"

Sätratjej slår igenom med Min Stora Sorg

Ann-Sofie från Gävle gör hyllad debut-EP

Annons