Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mina barn uppfostras att hata sin pappa

Annons

Under flera år har mina barn dagligen fått uppleva en mammas kamp för att helt ta bort deras rätt till sin pappa.

Även kontakten med farmor, farfar, kusiner med flera är strypt från barnens liv. Det är en dold psykisk barnmisshandel som pågår.

All kommunikation mellan pappa och barnen motarbetas. Det visar sig genom att barnen hålls inomhus så mycket som möjligt. Telefoner, skype och datorer spärras. Det blir bara värre och värre.

Barnen får dagligen även utstå mammans smutskastning av deras pappa i både ord och skrift.

Man måste inte vara psykolog för att förstå resultatet. Barnen blir mer och mer avvaktande till sin pappa för att till slut helt ta avstånd.

Det märks också så tydligt på barnen de fåtal timmar per år de får träffa sin farmor, farmar och kusiner att de är väldigt avvaktande. De vet inte hur de ska bete sig. Det är så ledsamt och jag tycker synd om dem.

Så här går det som tur är inte till i en ”vanlig” vårdnadstvist, men det är absolut inte unikt.

Framför allt då det förekommer psykiska problem hos någon av föräldrarna.

Det mest frustrerande i denna situation är socialkontoret i Gävle inklusive familjerättens oförmåga att inse, förstå och agera på ett tillfredställande sätt för dessa barn.

Jag har svårt att tro att det beror på inkompetens. Jag upplever det snarare som ovilja från socialens sida att ge dessa barn den sunda uppfostran de har rätt till.

Orsaken till socialens ovilja att hjälpa dessa barn vet jag inte. Jag upplever det som att inom socialtjänsten ifrågasätter man inte en kollegas utredning eller beslut. Slutsatsen av detta blir att det kan räcka för en förälder att manipulera en socialarbetare för att i stort sett förstöra ett barns hela uppväxt.

När jag samlat ny energi lär jag nog få orsak att återkomma i detta ämne.

Före detta pappa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare