Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minderårigafick spela påSteel Town

Biljardhallen Steel Town i Sandviken kan förlora rätten till att ha spelautomater.


Minderåriga har fått spela i lokalerna, visar en inspektion.

Biljardhallen Steel Town i Sandviken har sökt tillstånd om att placera ut fyra nya värdeautomater. Men efter ett besök från Lotteriinspektionen får de nu nej. Anledningen: Minderåriga får spela i lokalerna.

Svenska Spel har nu fått en varning om ”brister i uppsikt och ålderskontroll”.

Med inspektionen i maj som grund säger de därför nej till ett utökat antal automater. De påpekar även för Svenska Spel att bristande ålderskontroll kan leda till att tillståndet helt dras in för spelplatsen.

Under 2007 gick Svenska Spel ut med att de skulle införa obligatoriska åldersgränser på spelautomater, efter att det visat sig att minderåriga kunde spela på hälften av de kontrollerade etablissemangen.

– Det är naturligtvis tråkigt att ålderskontrollen inte fungerar tillfredsställande. Vi har jobbat hårt och målmedvetet i många år för att säkerställa att åldersgränserna följs, både i butiker och på restauranger. Men vi har inte nått de resultat vi förväntat oss, sa Håkan Sjöstrand vid Svenska Spel i ett uttalande i samband med detta.