Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mindre arbete – åt alla!

Nya varsel igen, den här gången drabbas Sandviken hårt. Fler kommer att bli utan sysselsättning och fråntagna sitt sociala sammanhang.

Samtidigt vill många människor som arbetar ha mer ledig tid. Enligt undersökningar värderar ungefär hälften av de som arbetar mer fritid högre än att få mer lön. Vi börjar inse att fritid kan vara mer värt än extra pengar att konsumera för.

Vad har vi då för alternativ? Gubbar vill behålla jobben, småbarnsföräldrar vill behålla jobben, unga är viktiga att ha kvar i jobb. Ingen vill bli utan. Utanför. Finns någon annan möjlighet? Kan vi dela med oss? Småbarnsföräldrar och äldre, alla som vill kanske kan avstå från en del av sitt löneutrymme i utbyte mot mer fritid. Går det? Fler skulle få ett bättre liv. Precis nu är det läge att påbörja arbetstidsförkortningen. Och dämpa varslens effekter.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel