Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Hans Öhlin

Till Minne av Hans Öhlin, en mycket god vän, Sandviksprofil, och en stor kulturpersonlighet.

Hans Öhlin, vår gode vän, har hastigt avlidit i en ålder av 88 år. Han sörjs närmast av två söner med familjer, barnbarn och barnbarnsbarn samt av släkt och många, många vänner. 

Hans Öhlin var född i Hallstahammar, men har bott i Sandviken sedan 1965. Hans har arbetat på Sandvik som en betydelsefull driftsingenjör på kallvalsverket.

Hans hade många strängar på sin lyra och många intressen. Sandvikens Segelsällskap ägnade han sig mycket åt. Han var en mycket känd kulturpersonlighet. Han hade ett stort konstintresse och var en flitig besökare på Konsthallen. Han var engagerad i Ecke Hedbergs konstnärshem Tallbo som en aktiv medlem i Tallbos vänner.  Han var över huvud taget mycket aktiv med många olika uppdrag in i det allra sista. Han var en god författare och mycket skicklig på att dokumentera och han hjälpte flera föreningar. Industriminnen var ett av hans många intressen.

Hans Öhlin var en mycket social och trevlig person med ett stort kontaktnät. Det var en glädje att möta honom i vardagen. Han hade alltid något att berätta.

Sedan en tid tillbaka har vi samlats på onsdagarna ett gäng på Berglunds Hembageri för att äta deras sopplunch. Hans deltog alltid i våra soppluncher, in till den sista. Vi pratade och skrattade både länge och väl och soppluncherna blev tidsmässigt längre och längre. Hans trivdes och var i sitt esse vid dessa soppluncher. Att få Hans som vän var en ynnest

Vi i soppgänget kommer att sakna vår goda vän på djupet och hans stol kommer nu att stå tom på soppluncherna på Berglunds Hembageri. Vi, hans vänner, kommer att minnas honom som en stor glädjespridare och berättare. Vi minns honom med stor saknad och innerlig värme.

Soppgänget genom

Åsa Morberg