Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Karl-Olof "Kalle" Hedin

Vi är många som haft glädjen att "vara tillsammans" med Kalle. Du varma, glädjespridande tidsoptimist.

När Kalle hade kommit då var alla på plats och vi kunde börja vår teaterträning.

Så många gånger jag stått på scenen tillsammans med dig. Vi hade det där som ibland uppstår mellan två personer när teater spelas. Vi "klickade" och kunde hjälpa varandra om vi kom snett i tankar och sång. Åldersskillnaden på 25 år var absolut inget hinder. I teaterns värld är alla lika gamla/unga.

Ett stort antal föreställningar på Gammelgården och i Gammelstilla tillsammans med Tors Hammare har det blivit. Du var en stor framstående del av teaterföreningen Tors Hammare.

Men vi åkte även runt och sjöng Dan Andersson, Nils Ferlin och Fröding. Detta tillsammans med Ingvar Persson, Inga-Brith Beckman och Lasse Helmersson. Oräkneliga är de gånger som vi övade hemma hos Ingvar i köket. Lasse på sitt dragspel, som försökte få oss att hålla takt och ton. Lite kaffe med nybakat i halvtid och sedan fortsatte vi med sång och skratt men även allvarstoner.

Många av mina gamla teaterkompisar har nu gått ur tiden. De som gett mig energi och glädje på scengolvet, samt så många härliga minnen.

Tack Inga för att du lånat ut Kalle så ofta till teatern och musiken. På så vis är vi många som har fått tagit del av Kalles teaterglöd.

Sången ”Fattig Bonddräng” sjöng Kalle i de sista föreställningarna han medverkade i. När sista versen skulle sjungas, tog han av sig kepsen, stod med den i handen och sjöng så som bara han kunde:

” Åh, ja fattig bonddräng står så still inför Gud

    Och så klär han på mig den mest snövita skrud

    Nu du, säger Herren är ditt arbete slut

    Nu du fattig bonddräng, nu får du vila ut

Tack Kalle.

Siv Larsson